Thursday, June 7, 2012

Nota Kawin 49 : Sticker doorgift

Salam,

kali ni nak update secoet (se-co-et) @ sedikit berkenaan sticker. sticker ni tampalnye kat bontot doorgift yang dah siap dibeli tempoh hari kat nilai 3. jika ade orang nak komen memacam berkenaan door gift tersebut sila ambil maklum. kalau xmahu, jangan ambil ok? 

sati survey few vendor sticker sebelum buat order.

1st vendor sati tanya kedai printing kad kawin sati.
abang tu kata 2inch round sticker harga beliau adelah
1000 pcs 1 warna (white + COLOUR) = RM150
1000 pcs 2 warna ( white + COLOUR + COLOUR) = RM250
1000 pcs 3 warna ( white + COLOUR + COLOUR + COLOUR) = RM350


2nd vendor sati tanya 
metro labels
tapi hanya ini yang dia AUTOreply via email kat sati

Thank you for contacting us and taking time to submit your details.
We will be in touch shortly.

 Metro Labels Sdn. Bhd.

sampai la ke saat post ini dikarang, xde feed back pun dari pihak mereka. oh i dont like vendor like this. senyap sepi je sejak sati isi enquiry kat website diorang.

3rd vendor sati call. bagitau nak emailkan design (masa ni design 2 colour white + dark brown + peach) button badge untuk dia bagi sati quotation. sati hantar la skali dgn ai tu. tapi nk jadi cerita, kat file yang sati hantar tu ade 3 design. design button badge sebenarnya. niat di hati nak convert jadi sticker masa tu. so 3 design yang ade tu seperti di bawah


boleh vendor tu email sati tanya. yang mana 1 design yang nak buat sticker? kuantiti 1000 keping. korang rasa antara design yang 3 ni, mana paling layak kita print 1000 keping? hadoiii free-free je sati ucapkan " saya dah tempah dengan vendor lain, terima kasih selamat maju jaya" itu pun lepas sati dah tempah dengan vendor ke-4. vendor ke-3 ni melayu. lambat pulak kerja diorang ni. pastu tanya soalan xlogik. mmg xmau amik.

vendor ke-4 semuanya sati berurusan guna email and fax.
cepat diorang ni buat kerja. dalam masa 1 hari sati hantar rough artwork, dia adjust setting and hantar email untuk confirmation size and wording and all, the next day sati bayar, less than 1 week dah dapat product.

here are the details bout my sticker and the vendor
sati mmg promote this chinese company. dia kerja cepat


harga sticker 1000 pcs RM 65
harga postage RM 10
total harga RM 75
nota : sati dapat 1032 keping sticker instead of 1000pcs.
i like ean label hoyeh!

nota : kezen sati tempah dengan ean label sebelum ni untuk transparent sticker. 
dia la promote ni kat sati =)

No comments:

Post a Comment