Monday, June 25, 2012

Nota Kawin 50 : Sindrom malas berusaha

Salam,

kalau ade yang mengikuti (ofkoz la takde LOL) blog ni, mesti perasan sati tak update. dah banyak hari dah tak update. sebab ape eh? sebab malas? haa.. sangat la betul. itu la alasan no.1. MALAS gila nak update. saya bukan blogger tegar

sebab no.2, sati haritu pegi Singapore. dengan niat yang meluap-luap nak update blog bila dah balik. HAMPAS. xupdate pun. sebab camera adik dah tertinggal dalam kereta masa jenjalan tu. mau aje pelempang. haih. 

sebab no.3, sati banyak tak sehat. sampai harini dah 2kali (dari last post) sati demam dan sakit tekak masih berbaki. cemerlang sungguh la penyakit alaf baru ni. senang nak dijangkit, susah pulak nak berambus. (hoi sati, ko tau tak sakit tu kifarah dosa? x insaf betul ko ni)

sebab no.4, buat-buat sibuk prepare untuk majlis yang tah berapa hari lagi. (sila semak ticker kat atas ok?) haha. perkara-perkara yang telah dilakukan setakat ini...

1) door gift A 300pcs (298 pcs done! 2 defect. nanti nak g tukar baru)
2) door gift B 500pcs (499 pcs done! 1 defect. nanti nak g tukar jugak)
3) kad kahwin 2000pcs (both sides) -side sati dah habis lipat tapi belum distribute sangat
4) Test Makeup (done!) tp banyak critics. ade yang suka ade yang tak suka. (susah nak puaskan hati orang lain. yang penting sendiri gembira.
5) Baju nikah (done) dah tiba dari Jordan. sangat menggemari batu-batu jalan (bak kata lily) tersebut.
6) Baju tandang (50% done) - sati tak muat. so kena alter. ye ye.. saya tau saya makin gemok.
7) Guestbook (80% done) - tak binding lagi. ade masalah dengan vendor itu. katanya tak boleh tebuk card board. hadoi. kena buat balik la cover guestbook tu. erghh
8) belon dah beli. haha. belon untuk ape tuuu? untuk kanak-kanak lah.

banyak lagi nak kena settle... sati kena notekan kat sini. senang nak check nanti

1) kasut hantaran
2) beg hantaran
3) ipad casing
4) design cake
5) tudung kahwin
6) veil kahwin
7) amik baju nikah Syfq
8) beli kasut Syfq
9) tempah ice cream
10) tempah cupcakes n chocolate untuk hantaran
11) siapkan guestbook
12) siapkan borang2 dan dokumen yang patut
13) jumpe imam masjid minta pengesahan mastautin

makin lama makin panjang. dari tulis semua, baik tido. hehe. selamat malam diri sendiri. =)
ops ops... sebelum tu, meh tempek sikit gambar2 yang kononnya nak hapdate blog tu. tempek sini dulu, nanti dah update baru sati letak gambar selebihnya


image 1.0 : cover depan kad kawin
image 2.0 : Singapore (Universal Studio Singapore)
image 2.1 : Singapore (Masjlid Sultan) near Arab St.
image 2.2 : Marina Bay Sands Hotel n Skypark

image 3.0 : Door gift belon
image 3.1 : Door gift (inilah belonnya)
image 3.2 : Doorgift A with sticker

image 4.0 : test make up. komen sikit please





1 comment:

  1. suka make-up along. tak nampak plastik sangat. haha. :)

    ReplyDelete