Friday, June 29, 2012

Nota Kawin 52 : Final Draft Guestbook

Salam,

kurang dua bulan nak naik pangkat jadi isteri kepada syfq.
tp persiapan fizikal, mental dan majlis belum pun sampai 80%
sati, sila lipat gandakan tahap metabolisme anda (tiba2 rasa ngantuk..dang!)

kali ni nak share final draft outcome untuk guestbook

pada mulanya (start dah mengarang ayat sedih) sati dah buat cover depan guestbook guna cardboard size a4. cover belakang pun guna material yang sama cuma xde sebarang coretan di bahagian belakang.
nak jadikan cerita, sati pegi la kedai yang biasa buat printing untuk company sati kerja. dia kata cardboard sati ni tak boleh tebuk sebab tebal sangat. oh no... what to do what to do? 

 ni la front cover asal 
yang tak lawa pun sebenarnya
tp disebabkan printer sati tu tak boleh bindkan,
terpaksa la buat baru
maka, board ni akan duduk di meja guestbook aje nanti

semalam sati pegi kedai buku
cari-cari kertas yang mungkin berguna nak buat cover depan
tak tau la nak pilih kertas. 
orang tak ada seni ni susah nak men-DIY ape2
last2 sati beli kertas yang untuk buat sijil tu.

balik office sati g selongkar file sijil yang ada
maka terhasillah cover guestbook yang ala-ala pemalas
nanti sape datang kenuri, sila la isi guestbook ni
walaupun biasa2 saje
tapi tanda kehadiran anda amat saya hargai

ni la cover baru yang bertemakan sijil haha
<3 selamat berhujung minggu dan berkahwin kepada rakan2 b2b sekalian <3

2 comments:

  1. sijil? idea menarik tu sati.. lain dari yg lain :))

    ReplyDelete
  2. belum kawin dah ade sijil kawin. hebat kan? (puji diri sendiri)

    ReplyDelete