Friday, August 3, 2012

Nota Kawin 65 : AL dah habis !!!!


Salam,

Situasi
harini dilanda ujian lagi.
tadi sati check rekod cuti office.
now sati dah ade -1 day leave.
meaning dah terlebih cuti la.
so per day yg sati cuti from now on
adelah cuti tanpa gaji.
sehari cuti tolak 100ringgit.
memandangkan sati dah takde cuti,
sati kena fully utilize cuti kawin sati yg 5 hari tu
(asalnya admin kata cuti kawin sati 3 hari je grrrrr)

2 hari utk kenduri sati

19/8 - 1st day raya - kenduri rumah wan
20/8 - 2nd day raya - aunty bertunang
21/8 - 3rd day ray - pergi merisik utk kezen n balik seremban
22/8 - 4th day raya - kerja (kalau xkerja tolak rm100)
23/8 - 5th day raya - kerja (kalau xkerja tolak rm100)
24/8 - 6th day raya - cuti kawin
25/8 - 7th day raya - cuti kawin - tamat zaman bujang

3 hari utk bertandang
since bakal suami org kedah.
so nak stay sana lama skit
nak visit his relatives kat sana
n nak visit rumah baru kakak azuwa n abang jepp kat penang
n nak jumpe baby zara (big hugggg)

Masalah
sekarang encik tunang dh dapat cuti
cuti 5 hari hujung bulan 9 nanti
(isnin-jumaat) untuk hanimun *blushing*
sati pulak kalau cuti kena tolak 100/day.
maknanya unpaid leave la

ape pendapat korang?
patut tak sati amik cuti 5 hari utk hanimun tu.
kitorang belum ade ape plan pun.
encik tunang tu dah la susah nak dapat cuti.
dia kerja ikut roster bulanan.
so cuti dia tak sama dgn cuti kita yang kerja office.

Shud i ...

a) amik je cuti tanpa gaji tu
gaji tolak rm500
tapi boleh melayan encik suami (ketika itu)
pergi bercinta dan berdating
pegi hanimun *blushing again* kat pulau
sambil visit relatives yang jauh-jauh

atau

b) kerja macam biasa
tengah hari makan sesama
malam buat aktiviti special sikit
pergi tgk movie ke
buat bbq ke
pegi makan ikan bakar ke
pegi celup kaki kat kolam air panas
or saje2 pegi naik genting utk feeling2 (poyo)
or we shud go ice cream hunting 5 hari berturut-turut?
sounds fun kan (bodek perut sendiri)

i'm up to any suggestionsss since dah buntu


nota kaki : sedih jugak rasa. tp nak positivekan diri.

2 comments:

  1. bincang la dengan future husband. duit memang penting. tapi quality time pun sama penting juga. hehe ;p

    ReplyDelete
  2. tu la angah... along rasa nak tulis surat kat boss, cc kat admin. minta cuti n potong gaji secara ansuran

    ReplyDelete