Wednesday, November 7, 2012

CFDC : Mega TT - Nov 2012

Salam,

setelah beberapa kurun(exaggerate) tak update blog, kali ni sati nak share sikit pasal hubby's new interest. baru-baru ni dia join a club... Civic FD Club Malaysia. Since pindah ke Seremban... hubby asyik kebosanan kat rumah. kawan2 baik dia majority duk area Selangor. So, bila join CFDC, dia sekarang dah ade la kawan kat sini. cerah sikit muka hubby. haha. 

So, last week on 2nd of November, syfq bawak sati pegi TT. TT is i dont know. haha. they said its  Tarian Tiang. xtau ape kena mengena TT dengan kereta. lantak lah dengan terms ni semua. sati amik tau sangat. yang sati tau TT ni bila diorang lepak reramai budak2 CFDC. venue pilihan diorang kali ni kat Padang Kota, Kota Damansara (area Segi College). 

On the way pegi, kitorang meetup dengan 3 lagi budak kereta yang bawak type R kat dengkil. then konvoi sampai tol kota damansara n tunggu imran g amik gf dia. dalam club ni, tak ramai perempuan. so kalau ade gf or wifey yang tag along, baru la sati ade teman borak. nasib baik ade kawan boleh borak2 masa tu. kalau x, memang sati g tido dalam kereta. 

TT malam tu ade lebih kurang 30lebih ahli yang datang. diorang bincang pasal trip nak ke Desaru hujung bulan ni. malangnya syfq kerja. so tak dapat tag along. maybe next. sampai je kat padang kota, kitorang yang kelaparan ni makan berjemaah. pening kepala budak yang amik order n hantar pesanan tu nak layan meja kitorang. 

lepas sati diperkenalkan kepada 3 lagi orang kanan(wife/gf) ahli  cfdc ni, kitorang pun borak la. tetiba perasan budak laki semua dah hilang. tak lama lepas tu dengar la few of them boys show off kereta diorang. haha... ekzos dah bunyi mcm Ferrari dah. sakit jugak la leher duk pusing belakang tengok diorang test kereta. 

from padang kota, diorang pindah venue. kumpul untuk group photo... hahaha. semangat gila diorang ni. masa ni la sati baru nampak kereta-kereta budak CFDC ni. almost semua kereta diorang dah tak rupa FD standard. bikin itu ini... nak cerita pun sati bukan nye tau. hahaha. so kita layan gambar je lah. 

 ni sebahagian je yang dpt snap. masa ni baru sampai

 ni masa dah beralih venue. 






sikit sangat pun budak perempuan yang ada masa malam ni. itu pun dah bersyukur. kalau tak... takde geng nak sembang sementara tunggu yang lelaki2 membelek kereta.





No comments:

Post a Comment