Sunday, November 11, 2012

Wedding : Pengalaman Baru

Salam, 

harini ter-ada masa tambahan untuk post new update. huhu. tarikh semalam boleh dikatakan tarikh yg paling 'in' untuk tahun ni. memandangkan nombornye adelah menarik 10-11-12. sati percaya korang mesti terima banyak jemputan majlis perkahwinan semalam. (tahniah buat dato' lee chong wei juga on your wedding).

so, semalam i was supposed to go to the office. saturday kan hari bekerja half day di QSNS. so i was there around 10 to attend kuliyyah by ustaz surul miri. tapi half way through the kuliyyah, the husband gave me a ring, ajak attend wedding his friend from the club. sejurus habis kelas, kami bertolak ke 2nd meeting point of the convoy. diorang gather kat toll senawang. so from there, kami bergerak ke IPD Rembau untuk gathering point terakhir. dari sini, konvoy kami diiringi abang2 polis. this is new to me. excited gila bila convoy ada polis. 

 sebelum memulakan convoy, kena dengar taklimat. all drivers kena dengar taklimat ni. ade rules yang perlu diketahui dan dipatuhi.

yang merah ber-riben bagai tu haruslah kereta pengantin. as you can see later.. baju pengantin adelah semerah kereta pengantin jugak.


 hah ! korang boleh compare warna baju pengantin dengan warna kereta. sama kan ? kan? kan?
turut kelihatan dlm gamabr, 2 abang polis yang escort convoy cfdc. 


 the most exciting fact that i learned from the convoy is to have the groom plate number changed to 
'RAJA SEHARI
ZUHAIRI <3 HIDAYAH'
awww...thats romantic n cool at the same time.
you guys out there should consider this. 


note : still waiting for a call from my OP. bila la agaknya dapat softcopy gambar kahwin aritu. nak update pasal wedding sendiri pulakkk


No comments:

Post a Comment