Wednesday, February 13, 2013

Resepi : Sambal gesek

Salam,
Tadi baru balik dari makan malam di rumah emak. Mak masak lebih sebab anak dia ramai ada di rumah semasa cuti tahun baru cina. Menantu jugak yang xada.
Menu mak malam ni masak sup ikan merah, sup sayur dan ayam masak kurma. Setiap kali ade ayam kurma, sati mesti nk makan dengan sambal gesek. Cara membuat sangat lah senang.
Bahan : 
Ikan bilis, cili padi, perahan limau

Cara cara :

1)Tumbuk cili padi dan ikan bilis
2)Tambah perahan limau
3)Gaul sebati
* boleh tambah bawang kecil(tumbuk) 2 ulas sekiranya mahu.
4) siap


Senang kan? Boleh la cuba lepas ni.


1 comment:

  1. i buat sambal lebey kurang camni gak, tapi i goreng pastu..i panggil sambal cecek kalo xsilap..nenek yg ajar..hehe

    ReplyDelete