Monday, February 18, 2013

Travel : Universal Studio Singapore (USS) Pt.2

Salam, 
sambung part 2 di Universal Studio Singapore. seperti yang sedia maklum, USS ni penuh dengan rides. almost semua sati cuba. yang tak sempat cuba tu kat Jurrasic Park sebab tak ready untuk basah. haha. 

Selepas turun dari battlestar galactica, kitorang ke 'Revenge of the Mummy'
masa naik ride ni, sati duk sebelah pakcik tua yang berjalan pun pakai tongkat. beliau dari indonesia. hes old. almost ancient(hyperbola) . gigh juga orang tua nak try rides kat USS ni. but hey, they dont have age limits kot. as long as kita fit to endure those rides... you are most welcome to visit USS.

tengok budak gemok ni. sama besar dengan signboard kat belakang dia. 

these two guys ade berkeliaran kat depan building ni. tapi yang life sized punya la. 

i cannot enjoy this park. sebab tak ready dengan poncho. lagipun masa sampai kat sini, orang dah ramai.



okay, this is my favourite. sampai pun ke Far Far Away Kingdom (xde la jauh sangat)
kat sini ade Shrek 4D. korang duk dalam 'wayang' sambil enjoy the show. kena percik air, kerusi bergegar semua time ni la. untuk pregnant mommies dan orang2 tua, boleh duk seat yang di bahagian tengah barisan. sebab kat situ paling sikit getaran rasa. less adventure but hey...its for your own safety. 













ok, sila lempang. haha









1 comment: