Thursday, February 14, 2013

Wedding : MUA Zara (Bad Review)

Salam,

Entah kenapa harini mood geram meluap-luap. Oleh sebab itu satu lagi entry sati tulis. kali ni pasal MUA yang cancel last minute. sati doakan MUA ni berjaya di dunia, bahagia di akhirat. dan semoga dia dapat hidayah untuk pakai tudung.

ni MUA yang sati sebutkan. lebih dikenali sebagai Zara. sila tengok anniversary dia sebelum menyambung pembacaan ini. ANNIVERSARY : 1 SEPTEMBER 2012. sila ingat !! ingat !! ingat !! 

sekarang boleh mula baca message sati dengan zara di FB.sayangnya sms tak dapat nak save sebab dah tukar hp. hp lama dah uzur. tak dapat diselamatkan.


korang tengok rege dia, murah kan? bagus la. untuk pengantin bajet macam sati. hasil kerja dia memang sati puji. cantik n sweet. korang semua boleh consider hasil kerja dia ni, xada masalah. tapi apa dia buat kat sati, memang sati ingat sampai bila-bila. no hp pun ada. korang boleh la contact dia untuk dapatkan servis. sati promote ni. ambil la dia (tak sinis tau. jangan tafsir bukan-bukan. jujur ni) . 

terang-terang situ dia kata boleh bila sati kata nak book dia untuk majlis bertandang 1 September 2012. Masih ingat?? ingat?? ingat?? tarikh keramat tu? INGAT?? haaaa sepadan tak dengan tarikh anniversary dia? sama kannnnnnnnn????



22 Ogos 2012 sati text dia kat fb lagi sekali untuk remind. siap bagitau kata sms n call tak dapat. mungkin dia bz masa tu. tapi dia bagitau dia jarang update facebook. dia sendiri yang cakap. bukan sati buat2 cerita. tapi sms dan call pun jarang ke? mungkin ketinggalan zaman. setahu sati, masa nak kawin tu la henfon sangat berharga. nak contact semua orang untuk ajak datang dan sebagainya. henfon tu sangat penting...oh mungkin tidak bagi dia. 

27 Ogos 2012 dia reply. kecewa betul sati dengan dia . korang pun boleh nampak terang jelas dan nyata. kan??? sedih. sempit betul cara dia berfikir. orang nak kahwin ni bukannya tahu harini, minggu depan nak kahwin. ko bukannya belakon cerita adam hawa yang semua pun nak kawin cepat tak menyempat macam johan & azie tu. itu pun sempat plan majlis proper. lain la ko kawin free mcm adam & hawa tu. hish.. kan dah mulut tak ada insurans. geram aku. grrrr (istighfar sati.....)

ape pun dengan bantuan keluarga syfq, sati dapat MUA pengganti. disebabkan sangat last minute confirm, sati kena RM400 kot masa tu. tak berapa ingat. sebab tau harga pun masa dah siap makeup. nak tak nak, hulur je la duitnya. nasib baik mak sati puas hati dan  mertua sati kata cantik. kalau tak, memang sati nangis buang makeup masa tu jugak. thanks hubby sebab tolong sati cari mua ganti. =)  

btw, happy belated birthday MUA yang sati xsuka. best tak dapat bad review as birthday present. mesti suka kan? aku tolong promote kat blog aku yang tak seberapa ni. =) 

7 comments:

  1. hehe..... sebagai orang kedah, aku malu. sekian.

    ReplyDelete
  2. sati, kita ingat besday dia arini, seb bek.. lau x terasa tau kita.. huhu.. :) sabar yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak,,, besday dia semalam (13 feb). no hard feeling. dia je patut terasa. agak2 tersedak2 tak dia?

      Delete
  3. pergh kalau kene kat i mau meroyan haha

    ReplyDelete
  4. Rasanya i tau Mua ni sebab i pernah mintak quotation dari dia :) . I pun terkena dgn kes Mua buat perangai last minute cancel. dah la tak bagitau. nasib baik tergerak hati nak double check dgn dia. Sabar jelah macam-macam hal kan :)

    ReplyDelete
  5. ee...seram nye! mintak jauh LA.. huhu

    ReplyDelete