Friday, April 12, 2013

Wedding : Bridesmaid review


Salam,

dah lama sati peram post ni dalam draf. lately kerja yang banyak dan ade masalah kesihatan sedikit. semoga Allah menguatkan sati dalam mengadapi dugaan yang diberikan. (amin) 

maaf kalau gambar tak berapa nak clear sangat. hehe. nanti sati tempek lagi gambar kat bawah. kalau korang kira...tak payah kira lah, sati bagitau terus, sati ade sebelas  (11) orang bridesmaid. susunan dalam gambar adelah seperti berikut

belakang dari kiri : jannah , sakinah , sakinah , izzati @ tatie , erika
depan dari kiri : irrina , musfirah , atika, aqilah, ilyana, ainoor

dalam sebelas orang ni, 5 orang single, 4 orang dah kawin, 2 orang masih bawah umor sebab masih belajar. haha. siapa kata bridesmaid kena yang bujang-bujang sahaja? yang menantu orang pun boleh jadi bridesmaid okay ! i love each and every one of them. 



hohoho... my 2 darling sisters. 
IRRINA & ILYANA. 
IRRINA yang kiri tu. beliau merupakan teacher english yang disayangi dan digeruni.
sape menjawab... siap la. masih lagi bujang. meh kita doakan jodoh beliau cepat sampai.
ILYANA dan sakinah masing2 pelajar perubatan di JUST. 
kakti doakan nana jadi doc muslimah yang berjaya suatu masa nanti.
even beliau jauh, setiap hari pun nak whatsapp ngan kitorang The Sans. 
Nana, balik la weh bila2 cuti. tak rindu kat kitorang ke? hahaha



JANNAH yang kiri sekali. dia kezen sati. waiting in line to take turn. 
yang kanan tu adik dia muna. hot stuff kat kuala terengganu ni.


kiri ni SAKINAH. dia sekarang belajar medic di JUST, Jordan. 
InsyaAllah bakal doktor muslimah yang disegani suatu hari nanti.
yang kanan tu Mahfuzah . dia adik beradik dengan Jannah dan Muna.


my Awesome Maid Of Honour MUSFIRAH. kawan baik since sekolah menengah.
pengapit di majlis Seremban dan Jitra. Gigih kan kesayangan seorang ni. 
dia jugaklah yang bersengkang mata tolong pakaikan inai kat sati. 
mana nak cari kawan suwit mcm ni.


SAKINAH MK IBRAHIM. bff merangkap jiran sekarang. 
sati kawin awal dari dia. tapi dia sekarang dah naik status M2B dah.
sati doakan kina and huzai dikurniakan anak yang baik insyaAllah


IZZATI GHAFUR. dia merupakan wife kepada kawan husband. 
kami kenal masa sati buat wedding prep. 
banyak refer kat blog tatie ni. cepat tatie... cepat upgrade status jadi m2b 


yang baju biru bertudung putih tu EREKA yang dah bertukar uniform.
jauh ereka datang. Ereka ni pemilik CCB
tempat shopping online kegemaran masakini.
kami belajar di USM. dan dia pun dah upgrade status kepada m2b sekarang ni.


bersama Musfirah ni, lagi dua orang favorite girls sati. 
Kiri sekali ialah AQILAH. kami kenal di USM. 
dia ni le orangnya yang setia teman sati makan sushi.
yang tengah tu ATTIKA. my bff juga. so sweet dia bertudung. 
Tika & Musfirah sama sama teman sati malam sebelum nikah.
diorang yang berusaha pakaikan inai.  thanks kesayangan


last sekali, kezen ku AINOOR. ni gambar kami ber4.
Aino kawin awal sikit dari kitorang.
walaupun aino ni kurus, dia seorang pemakan yang tegar.
kalau tengok instagram dia, penuh makanan.
dear Aino, cepat2 upgrade status kepada m2b pulak ok.

_________________________________________________________________

Bridesmaid sati reramai ni ada dua tugas utama semasa majlis. 
1st sebagai penyambut hantaran pihak lelaki,
2nd sebagai pembawa dulang pihak perempuan

lepas majlis, mereka bertebaran dalam majlis.
ada yang tolong jaga guestbook, ade yang jaga candy buffet, 
ada yang melayan kawan2 yang baru sampai 
seronok tengok diorang berjubah dan berniqab.
jubah tu sendirian berhad. kena bawa sendiri. 
tapi shawl dan niqab tu dibuat oleh wedding planner
cara pemakaian shawl berdasarkan cara sati pakai.
sedikit rumit tapi insyaallah syariah compliance.
cuma diorang kena adjust ikut keselesaan masing2.

nanti sati tunjuk cara buat shawl n pakai shawl tu. senang sajo
(kalau rajin ok)

sati nak ucapkan berbanyak2 terima kasih kepada bridesmaid yang banyak membantu sati sepanjang majlis. yang memujuk sati supaya jangan nervous (gila apa tak nervous, ade kejadian tak diingini berlaku kan) dan yang menceriakan majlis. terima kasih sangat-sangat. 








No comments:

Post a Comment