Friday, November 30, 2012

Mertua Alert

Salam,

Last night the husband bagitau yang his parents nak datang tido rumah. Of all days... kena hari jumaat jugak nak datang. adoiyai. tak prepare ape2 pun. mana nak masak, nak kemas rumah. haha. sati kena amik ni sebagai cabaran. huhu. tengah hari kena balik kemas2 ape yang patut. husband cakap nanti malam kita keluar makan. hehehe. tengkiu husband nak jadi superhero penyelamat isterimu yang tak reti masak. 

okay, bring it on !!!

-pendek je post. mode gelabah mertua nak datang la katakan. hahaha.

Thursday, November 29, 2012

Wedding : Album 1

Salam, here it goes.

sebiji entry mengubat sakit jiwa menunggu buah tak gugur. seperti yang sedia maklum, OV sati tak muncul pada waktu yang dijanjikan. so i end up with no video to share.

sad but nothing can be done. OP pulak entah la. susah nak cakap. dari perhatian sati, mana2 kawan yang baru melangsungkan perkahwinan, tak sampai seminggu dah update blog dan facebook (kalau tak terus pegi honeymoon la) dengan segala posing gambar kahwin mereka. softcopy sudah diterima daripada OP masing2.

tapi sati ni entah la. OP seremban mahupun Kedah, both membatu. senyap je tak ada khabar. karang kalau sati terjah, kata sati tak sabar. baru 3 bulan berlalu. BARU ko cakap? dah basi dah pengantin.

berbekalkan voucher pixajoy - groupon, sati tempah la album merah di bawah. sejuk sikit  hati. humm... mengeluh je la yang  boleh. mentang2 sati punya tak ada posing berani mati ke, tepi sawah ke, dalam semak ke, dalam rumah tinggal ke... but i want those pictures.

haih laaaa.. keciwa keciwa keciwa. ok fine, ade yang terpaksa menunggu sampai 6 bulan ke 1 tahun... itu sebab majlis korang super perfect. official videographer n photographer amik masa nak susun everything. sati punya wedding cincai2 je pun. hmmm... mengeluh lagi. benci lah. bye. (period ke ape?!!!!!)



walaupun gambar ni disusun secara amatur... ADE AKU KESAH?!!!

Wednesday, November 28, 2012

Tupperware Nov / Dis 2012

Salam, here are pre-selected promotions by me from Tupperware for November & Disember 2012
do, PM me if you are interested at izzatisanusi@gmail.com
please read the terms and condition below

a) Code : Tumbler 900ml



 b) Code : Square Round 880ml



 c) Code : Mini Rectangular ll



d) Code : Mini Bowl Set




e) Code : Handy Bowl 380ml



 f) Code : Square Round 1.4L set A



g) Code : Square Round 1.4L set B



h) Code : Golden Treasure Set A



i) Code : Golden Treasure Set B

Terms & Conditions:

1) Tempahan dibuka sehingga 25 Disember 2012
2) Tertakluk kepada stok pengedar
3) Kos pengeposan ditanggung pembeli. Pengiraan sewajarnya akan dimaklumkan setelah pesanan dibuat.
4) Untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan,
    sila hubungi sati di 019-3269573 atau email sati : izzatisanusi@gmail.com

 

Sunday, November 11, 2012

Wedding : Pengalaman Baru

Salam, 

harini ter-ada masa tambahan untuk post new update. huhu. tarikh semalam boleh dikatakan tarikh yg paling 'in' untuk tahun ni. memandangkan nombornye adelah menarik 10-11-12. sati percaya korang mesti terima banyak jemputan majlis perkahwinan semalam. (tahniah buat dato' lee chong wei juga on your wedding).

so, semalam i was supposed to go to the office. saturday kan hari bekerja half day di QSNS. so i was there around 10 to attend kuliyyah by ustaz surul miri. tapi half way through the kuliyyah, the husband gave me a ring, ajak attend wedding his friend from the club. sejurus habis kelas, kami bertolak ke 2nd meeting point of the convoy. diorang gather kat toll senawang. so from there, kami bergerak ke IPD Rembau untuk gathering point terakhir. dari sini, konvoy kami diiringi abang2 polis. this is new to me. excited gila bila convoy ada polis. 

 sebelum memulakan convoy, kena dengar taklimat. all drivers kena dengar taklimat ni. ade rules yang perlu diketahui dan dipatuhi.

yang merah ber-riben bagai tu haruslah kereta pengantin. as you can see later.. baju pengantin adelah semerah kereta pengantin jugak.


 hah ! korang boleh compare warna baju pengantin dengan warna kereta. sama kan ? kan? kan?
turut kelihatan dlm gamabr, 2 abang polis yang escort convoy cfdc. 


 the most exciting fact that i learned from the convoy is to have the groom plate number changed to 
'RAJA SEHARI
ZUHAIRI <3 HIDAYAH'
awww...thats romantic n cool at the same time.
you guys out there should consider this. 


note : still waiting for a call from my OP. bila la agaknya dapat softcopy gambar kahwin aritu. nak update pasal wedding sendiri pulakkk


Wednesday, November 7, 2012

Birthday : His 25th : Penang

Salam, 

nak update sekali lagi about hubby. semoga tidak jemu mahupun muntah. haha... bulan 10 haritu birthday syfq. sebelum2 ni dia akan balik kampung setiap kali birthday dia (semasa bujang). so dah kawin ni ingatkan nak buat kelainan. ikut hati nak buat surprise party tapi i'm too old for that. lagipun faktor jarak membuatkan susah nak dapat realisasikan ini. 

dalam tak ade plan tu, akhirnya kami ke Penang during the weekend of his birthday. nak sambut dengan kak azuwa, abg jepp n lil' zara. bagus jugak ke penang. boleh la syfq practice untuk dukung zara n layan baby girl ni. nanti nak g vietnam (insyaAllah) tahun depan dengan kak azuwa n zara, mudah sikit la bila zara dah kenal acik sati n uncle syfq dia. layan gambar jom. sila jangan genggam tangan feeling2 nak cupit pipi zara okeh! hehehe


 zara dah siap pakai swimming suit pink ! kawaiiiiiiii !! tp muka baru bangun tido. huhu.

ni la wading pool untuk zara. best jugak tinggal kat sini. ade swimming pool n wading pool untuk kanak-kanak. kalau harith ade, mesti dia mandi mcm tak nak naik.  

 zara, uncle syfq n rubber duckie.

dah mandi, zara buat aksi comel. suka la tu org layan dia 

 ni masa lunch kat delicious straits quay . zara makan home cooked meal je. daddy suap. 

kesayangan uncle syfq 


disebabkan tak ade kek yang menarik hati, sati belanja pavlova sebagai ganti
happy 25th birthday hubby.
suku abad yang pertama =)
i love you

CFDC : Mega TT - Nov 2012

Salam,

setelah beberapa kurun(exaggerate) tak update blog, kali ni sati nak share sikit pasal hubby's new interest. baru-baru ni dia join a club... Civic FD Club Malaysia. Since pindah ke Seremban... hubby asyik kebosanan kat rumah. kawan2 baik dia majority duk area Selangor. So, bila join CFDC, dia sekarang dah ade la kawan kat sini. cerah sikit muka hubby. haha. 

So, last week on 2nd of November, syfq bawak sati pegi TT. TT is i dont know. haha. they said its  Tarian Tiang. xtau ape kena mengena TT dengan kereta. lantak lah dengan terms ni semua. sati amik tau sangat. yang sati tau TT ni bila diorang lepak reramai budak2 CFDC. venue pilihan diorang kali ni kat Padang Kota, Kota Damansara (area Segi College). 

On the way pegi, kitorang meetup dengan 3 lagi budak kereta yang bawak type R kat dengkil. then konvoi sampai tol kota damansara n tunggu imran g amik gf dia. dalam club ni, tak ramai perempuan. so kalau ade gf or wifey yang tag along, baru la sati ade teman borak. nasib baik ade kawan boleh borak2 masa tu. kalau x, memang sati g tido dalam kereta. 

TT malam tu ade lebih kurang 30lebih ahli yang datang. diorang bincang pasal trip nak ke Desaru hujung bulan ni. malangnya syfq kerja. so tak dapat tag along. maybe next. sampai je kat padang kota, kitorang yang kelaparan ni makan berjemaah. pening kepala budak yang amik order n hantar pesanan tu nak layan meja kitorang. 

lepas sati diperkenalkan kepada 3 lagi orang kanan(wife/gf) ahli  cfdc ni, kitorang pun borak la. tetiba perasan budak laki semua dah hilang. tak lama lepas tu dengar la few of them boys show off kereta diorang. haha... ekzos dah bunyi mcm Ferrari dah. sakit jugak la leher duk pusing belakang tengok diorang test kereta. 

from padang kota, diorang pindah venue. kumpul untuk group photo... hahaha. semangat gila diorang ni. masa ni la sati baru nampak kereta-kereta budak CFDC ni. almost semua kereta diorang dah tak rupa FD standard. bikin itu ini... nak cerita pun sati bukan nye tau. hahaha. so kita layan gambar je lah. 

 ni sebahagian je yang dpt snap. masa ni baru sampai

 ni masa dah beralih venue. 






sikit sangat pun budak perempuan yang ada masa malam ni. itu pun dah bersyukur. kalau tak... takde geng nak sembang sementara tunggu yang lelaki2 membelek kereta.